30 години фестивал: Илко Ганев

В поредицата „30 години фестивал“ ви представяме историята на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ през опита, перспективата и преживяванията на неговия екип и близки сътрудници през годините.

ФЕСТИВАЛЪТ ДЪЛЖИ СВОЯ УСПЕХ НА ОТДАДЕНОСТТА НА ЕКИПА СИ

Илко Ганев, връзки с обществеността

Илко Ганев (вдясно) заедно с Паолина Иванова (център) и Никол Вълчева, координатори комуникация МТФ “Варненско лято”.

Моята най-забавна и паметна история, свързана с фестивала, се случи още при първото ми участие като координатор на словенската трупа на Йерней Лоренци, която изигра незабравимия спектакъл „Илиада“. Тогава ми беше възложено да бъда цяла нощ с тях на сцената, докато я строят, защото строежът беше сложен и някой трябваше да комуникира между техническия екип в театъра и този на словенския театър. Тогава за първи път осъзнах, че фестивалът няма работно време, той е един денонощен труд. Всички го усещат, когато спектакълът свърши. Ние много често не се прибираме,  а продължаваме да общуваме с гостите, да ги срещаме едни с други, да им показваме красотите на града, светския и нощния живот. Може би наистина си дадох сметка, че хората, които се задържат във фестивала и са отдадени на този екип, наистина не пестят усилия и време. Готови са да го отдадат изцяло, без да броят часовете и минутите, за да може да се случи цялата тази магия, която правим за варненци и за всички гости на фестивала.

Мисля, че резултатите от тази дългогодишна работа на екипа, към който аз отскоро съм част, не биха били възможни да получат толкова позитивни отзиви и такова доверие в обществото, без екипа. Фестивалът не би могъл да има тази национална значимост, ако в него не работеха отдадени хора, които не приемат като работа, това което вършат, а като някакво признание и удоволствие.

По материала работи Анита Ангелова

Leave a Reply

Your email address will not be published.