Отзиви за спектакъла „Хаос“, Театър 199

На 3 юли като част от българската селекция фестивалът представи спектакъла „Хаос“ с режисьор Марий Росен и с участието на Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думанян. Събрахме отзиви за него от актрисата Гергана Арнаудова и зрители на фестивала.

 

Гергана Арнаудова, актриса

Днес е третият ден от фестивала и до момента върви интересно. Винаги, когато „Варненско лято“ е тук, е много вълнуващо. Събират се театри от цялата страна, както и международни компании. За съжаление тази година има по-малко представления от други страни. Иска ми се „Варненско лято“ да е богато, както други години. Тогава цяла Варна се превръщаше в театър. Миналата година изданието беше дигитално, въпреки това изгледах всичко. Но живата емоция е съвсем различна.

Поздравявам колегите актриси тази вечер за представлението „Хаос“, както и режисьора Марий Росен. Текстът беше вълнуващ, актрисите бяха впечатляващи. С Радина Думанян сме състудентки, завършихме заедно при проф. Пламен Марков. Днес излизам доволна и щастлива от театъра. С нетърпение очаквам да видя представлението „Боклук“ на Елена Телбис. Много се вълнувам да го гледам.

Стояна Стоева, зрител, 40 год.

С голямо удоволствие очаквам фестивала всяка година. За мен това е най-силното събитие във варненския културен календар. Миналата година успях да гледам няколко постановки от дигиталното издание, но живият театър е нещо фантастично и изключително зареждащо. Някак театърът ни връща там, където искаме да бъдем. Спектакълът „Хаос“ тази вечер беше много силен, елегантен и професионално поднесен. Текстът много ми хареса. До този момент не бях гледала представление с драматургия от финландски автор, въпреки че познавам добре литературата им. Вече съм закупила билет за „Бившата мис на малкия град“ и също с нетърпение очаквам да видя Иван Бърнев в „Портрети на неизвестното“.

Елица, зрител, 37 год.
По принцип посещавам фестивала и следя програмата. Редовно ходя на театър. Гледах „Хаос” днес с огромен интерес. Много ми хареса. Актрисите бяха изключително добри. Изпълниха цялата сцена. Изиграха страхотно ролите си.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.