Жан-Пиер Хан: Режисьорът Йерней Лоренци е истинско откритие

Жан-Пиер Хан е вицепрезидент на Международната асоциация на театралните крити. Той е на фестивала като ментор на френскоезичната група участници в уъркшопа за млади театрални критици. Той споделя своите впечатления от фестивалната програма пред Анита Ангелова.

За мен представлението „Орфей“ беше най-интересно от програмата и с участниците в уъркшопа за театрални критици много подробно го обсъдихме този спектакъл. Забелязах, че на тях също им е много любопитно. Никой от тях не познава работата на Йерней Лоренци и той за тях наистина беше голямо откритие. Ние продължаваме своята работа върху този спектакъл и обсъждаме начина, по който режисьорът е вплел в него мита. Това се оказва много интересно за всички. Изобщо винаги е много интересен начинът, по който той ни води по пътища, за които ние дори не сме подозирали.

Гледах и „Това не го казвай!“. Този спектакъл не успя да ме впечатли, защото е на френски автор и този маниер на писане ми е много познат. Не открих нищо ново, за което да се хвана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.