Уличният спектакъл „Цветето“ в преживяванията на зрителите

„Fireter” са от основните български компании за улично огнено шоу и театър. На 3 юни те бяха част от фестивалната програма с един от най-новите им спектакли „Цветето“. Ето как зрителите на площад „Независимост“ ги запомниха.

 

Ирена Петрова

Не за първи път гледам „Fireter” и много ги харесвам. Поради тази причина тук доведохме 35 участници от един проект, които идват във Варна от седем държави. Представихме фестивала „Варненско лято“ на част от тях и много се радвам, че успяха да видят това улично шоу. Тук има хора от Германия, Тунис, Турция, Испания, Португалия, като в немската група има украинци. Шоуто беше прекрасно. Може би трябваше да има някакви правила за публиката. Артистите трябва да се гледат от по-голямо пространство, което тук публиката не им освободи. Все пак тези, които бяха на кокили, успяха да бъдат видени от повече зрители. „Fireter” са много любопитни и аз много ги харесвам.

This slideshow requires JavaScript.

Ивайло Икономов

Много ми хареса! Беше много мистично като идея. Тотално ни изкара от ежедневието, което може би е целта на този вид спектакъл. С две ръце подкрепям, останах много впечатлен. Дано и на следващите издания на фестивала да има подобни събития.

Христина Касабова

Събитието беше много интересно. За първи път имах възможност да видя нещо подобно. Останах много приятно очарована. Имах усещането, че цялата концепция наподобяваше сътворението на света. Мъжът и жената на кокилите ми напомняха на птици, които се ухажват. Определено бих дошла отново.

Снимки: Росен Донев

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.