Започва 27-ото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“

От 1 до 11 юни 2019 в артистичната програма на фестивала ни очакват 35 събития от България и Европа.  Тазгодишното мото на най-големия театрален форум в страната е “Преливащи се театрални реалности”.  То има за цел да посочи принципа на подбор и съвместяване на 35-те фестивални събития в артистичната програма, като към тях трябва да се прибавят още и конференции, творчески срещи, дискусии. Варненският театрален фестивал има амбицията именно да съвместява и да изгражда мостове между много и различни представи за театър, за съвременната сцена въобще. Това е основна цел на всичките му издания досега.

И тази година фестивалното изображение е дело на художника и сценографа Венелин Шурелов.

Цялата програма на фестивала можете да проследите на неговия сайт viafest.org.

Билети за международните фестивални събития и за програма „Интермецо“ могат да се закупят на касата на Фестивалния и конгресен център – Варна и онлайн на http://fccvarna.bg,  а за всички събития от фестивалната програма – на касата на ТМПЦ- Драматичен театър – Варна и на bgbileti.com

Фестивалът благодари на сцените домакини във Варна – ТМПЦ| Драматичен театър “Стоян Бъчваров”, Фестивалния конгресен център, Държавен куклен театър – Варна, Археологическия музей, Градска художествена галерия “Борис Георгиев” и Хале 3.

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ 2019 се организира от Фондация „Виа Фест“ със сътрудничеството на Министерството на културата, Община Варна и Българска асоциация за театър с подкрепата на Обединена българска банка. Неговата международна програма се реализира в сътрудничество с Френски институт, Италиански културен институт в София, Национален фонд „Култура“, Фондация „Америка за България”, Институт Сервантес – София, Британски съвет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.