PURE/Realmagination: в света на сетивата

Мислили ли сте какъв би бил животът, ако:

  • Очите ви бяха закрити, но това ви позволява да виждате и усещате други светове;
  • Знаехте, че понякога движенията ви ще зависят изцяло от друг човек – непознат, но вие някак му вярвате безрезервно;
  • Всяко усещане провокира у вас въпрос, спомен, мисъл, желание, копнеж, мечта или дори допълнително дихание;
  • Знаете, че в този свят, не се налага да говорите и всяка мимика и жест значат много повече от всичко чуто и изречено досега.

Това не е светът, който обитаваме ежедневно, и в същото време той е възможен и вратите му са отворени за всеки, независимо от възрастта и всякакъв друг тип фактори.

 

PURE в подготовка

В театъра често сме подготвени и сядайки в салона, чуваме и виждаме, разбираме, а понякога и съпреживяваме, но рядко сме в активно физическо движение. Рядко от нас зависи какво ще се случи там – на сцената.

PURE/Realmagination е перформативна инсталация на Християн Бакалов, в която именно зрителят определя всяка една секунда от преживяванията си. Той е специален и това, което му се случва е неповторимо и няма как да бъде изживяно от някой друг.

 

Пътят към “PURE” ви очаква.

Много е сложно да се говори за спектакъл, чиято основна идея е да пробуди емоция, чрез предразполагане на зрителя към физическа и психическа активност. Но със сигурност няма как да не се спомене, че Християн Бакалов държи на това да работи с непрофесионалисти.

В PURE основната част от действието се случва след кратък път, който участниците изминават от Драматичния театър до СОУ „Климент Охридски”. Във всеки един момент от тяхното пътешествие има някой, който без думи ги напътства. Понякога дете, а друг път възрастен.

Описаният свят, който беше само хипотеза в началото, не може да трае толкова дълго, но пък усещането от него отеква във времето.

Материала подготвиха Светломира Стоянова и Наталия Алексиева. Вижте повече за PURE тук

Станете част от PURE/ ReaImagination на 6 и 7 юни между 14:00-16:50 и 18:00-20:00. Началото е на всеки 10 минути пред входа на Драматичен театър – Основна сцена при закупен билет за конкретен час (напр. 14:10 ч., 15:00 ч. и т.н.) и отвежда към СОУ “Климент Охридски”. Преживяването е уникално за всеки посетител и продължава 45 мин.

Билети: 8 лв.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.