Отзиви за “Албена”, Театър “Българска армия”

На 1 юни открихме 26-ото издание на Международния театрален фестивал “Варненско лято” с постановката по българската модерна драма “Албена” с режисьор Красимир Спасов за Театър “Българска армия”. Вижте първи отзиви от спектакъла:

 

ЗА СБЛЪСЪКА НА НАГЛАСИТЕ КЪМ МОДЕРНОСТТА

Хареса  ми режисьорската интерпретация, в която действието е изведено в 30-те години на миналия век. Това е препратка към един цивилизационен момент, който исторически е обусловен от сблъсъка на нагласите спрямо модерността – женската еманципация и патриархалната общност. Всичко това е намерило много ясно постановъчно изображение не само в границите на драматургията. Персонажите бяха много добре разработени.

Петър Денчев, драматург на ДТ “Ст. Бъчваров” – Варна, режисьор и писател

ВПЕЧАТЛЕН СЪМ

Силно съм впечатлен от сценографията на спектакъла. Пространството беше много добре изградено, в унисон с темите, заложени в пиесата. Гергана Данданова изигра една по-различна Албена, което се дължи, разбира се, и на по-модерното десетилетие, в което Красимир Спасов премества действието. Виждаме едно развиващо се европейско общество, което все още не може да се отърси от своите архаични, консервативни нрави.

Любомир Парушев, студент по “Театрознание”, НАТФИЗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.