Фестивално откриване на площада с театър във въздуха

И тази година Международният театрален фестивал “Варненско лято” е подготвил атрактивно начало. На 1 юни от 21:45 ч. специално високо скеле, което ще се издигне на пл. “Независимост”, ще се превърне в сцена на криминална история, разиграна във въздуха.

„Търси се“ е зрелищно вертикално шоу, съчетаващо движение, танц и видео прожекция, които се случват на няколко метра над земната повърхност. В него двама актьори-акробати са въвлечени в свят на комикси и анимационни филми и разиграват на вертикалната сцена криминален сюжет. В невиждано преследване  ченге и крадец прекосяват земното кълбо, прескачат небостъргачи, прокопават тунели до сейфове… Един компютър се превръща в персонаж, като през различни надписи и графики на екрана се намесва в действията на двамата герои и те все повече започват да приличат на образи от видео-игрите от 80-те.

Компанията „Ивенти вертикали“ е основана през 2006 г. от братята Лука и Андреа Пиалини, които решават да обединят своите умения в театъра, цирка и акробатиката. Така те се специализират във въздушния физически театър и използват за сцена разнообразни вертикални повърхности в градски пространства. В своите спектакли компанията съчетава различни арт форми – театър, цирк, графика, анимация, визуална комедия, нови технологии, музика и танц. От основаването си „Ивенти вертикали“ са представяли свои шоута в над двайсет държави по цял свят. Сега имаме възможност да ги видим за първи път в България!

Leave a Reply

Your email address will not be published.